Καλλιτεχνικό εργαστήρι

Ποιοι είμαστε;

Καλλιτεχνικό εργασρήρι. Ποιοι είμαστε;

Για το Καλλιτεχνικό εργαστήρι και γενικότερα για εμάς θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά. Δεν το κάνουμε όμως. Προτιμούμε να αφήσουμε την δουλειά μας να μιλήσει και τα έργα μας. Οπότε σκεφτήκαμε να είμαστε όσο πιο λιτοί γίνεται σε αυτό το εισαγωγικό σημείωμα για εμάς.

Η ενασχόληση με την τέχνη του εργαστηρίου μας ξεκινάει από το 1997.  Ως πρώτο αντικείμενο ήταν η αγιογράφηση ναών και φορητών εικόνων. Κατόπιν το Καλλιτεχνικό εργαστήρι μας ασχολήθηκε με την συντήρηση έργων τέχνης και την κατασκευή ψηφιδωτών. Στον χώρο της τοιχογραφίας οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε είναι οι εξής :

  • Τοιχογραφία επί ξηρού ( κατευθείαν στο τοίχο seco )
  • Νωπογραφία ( fresco)
  • Ξηρογραφία με την τεχνική του υδρύαλου
  • Ξηρογραφία με αυγοτέμπερα και ψηφιδωτό.

Στην ζωγραφική των φορητών εικόνων χρησιμοποιούμε αυγοτέμπερα, λάδι, ακρυλικά χρώματα , fresco , υδρύαλο.

Στην τεχνική του ψηφιδωτού χρησιμοποιούμε κυρίως ψηφίδες από φυσικά πετρώματα και σμάλτα.

Όλα αυτά τα χρόνια μέσα από την εμπειρία μας αλλά και τους διάφορους πειραματισμούς με υλικά μας έχουν επιτρέψει η τεχνογνωσία μας να βρίσκεται στα ύψιστα επίπεδα.

Έργα μας υπάρχουν σε πάρα πολλά μέρη στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Οι εργασίες μας έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις από πλευράς ποιότητας και εργασίας. Κάποια από τα έργα μας βρίσκονται στις συλλογές αρχιεπισκόπων, μητροπολιτών και αρκετών πολιτικών προσώπων αλλά και αρχηγών κρατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εργαστήριο μας είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος,του Πανελληνίου Συλλόγου Αγιογράφων και της παγκόσμιας εγκυκλοπαίδειας προσωπικοτήτων Who is Who.